Tips for å velge den perfekte julegaven til ansatte i 2023

placeholder bilde

Bilde av Kira auf der HeideUnsplash

Å gi gaver til de ansatte har mange fordeler: gaver kan øke arbeidsmoral og lojalitet blant de ansatte. Derimot er det ikke lett å velge de riktige ansattgavene – man må slå en balansegang mellom hva som passer for dine ansatte, og selskapets verdier og budsjett.

Her er noen tips for å finne den perfekte julegaven til dine ansatte.


Du kan lese mer om Norgesbilletten på forsiden vår eller på vår “ofte stilte spørsmål”-side (FAQ). Hvis du har flere spørsmål kan du kontakte oss på norgesbilletten@filmweb.no eller ringe oss på 21 50 48 00. Er du interessert i å kjøpe Norgesbilletter, kan du bestille dem her!

Velg noe unikt

For at en gave skal føles mer unik og skreddersydd ut, velg en gave hvor man f.eks. kan sette på en personlig hilsen til de ansatte, slik at de føler seg mer verdsatt. Å få med bedriftens profil på gaven – slik som bedriftens logo og farger – er ofte et pluss!

Julegaver til bruk i fritiden er vanligvis bedre en gaver til bruk i arbeidstiden

Praktiske ansattgaver som kaffekopper, klokker og bagger vil sikkert bli satt pris på av de ansatte. Derimot vil de nok bli enda mer fornøyd med gaver som hjelper dem å slappe av eller ha det moro på fritiden.

Folk slapper av og har det moro på forskjellige måter, så pass på at gaven du velger passer dine ansatte. Et tursett vil nok ikke passe en ansatt som ikke liker å gå i skog og mark!

Gi de ansatte forskjellige alternativer

Ofte har man ikke mulighet eller budsjett til å gi skreddersydde julegaver til hver enkelt ansatt. Da kan det lønne seg å la de ansatte velge gave selv. Gi de ansatte 2-3 alternativer, og la dem velge hvilken gave som skal bestilles inn.

“Supert, enda mer skrot!”

Folk flest har for mye skrot: sportsutstyr, verktøy, ubrukt elektronikk og mye annet dilldall. Til og med om du finner en fin og nyttig julegave, så er sjansen stor for at det blir bare enda mer skrot i de ansattes skuffer, skap og boder. Små gaver til de ansatte som tar lite plass er alltid et stort pluss. Det finnes også noen små gaver som ikke tar plass i det hele tatt, for eksempel opplevelsesgaver.

Husk skattelover for gaver til ansatte!

Visste du at det er egne skatteregler for gaver til ansatte? Hvis du er smart med gavene du velger til de ansatte er det mye å spare. Du kan gi en ansatt gaver for inntil 5.000 kr i året, og da er gavene skattefrie for ansatte og arbeidsgiver kan kreve fradrag.

Kan Norgesbilletten være den riktige julegaven for dine ansatte?

Folk liker å dra på kino, spesielt når de selv kan velge hvilken film, kino og tidspunkt! Norgesbilletten er et skattefritt gavekort for bedrifter. Norgesbilletten funker som en fleksibel kinobillett som kan brukes på alle filmer, kinoer og tidspunkter i Norge.

Standard Norgesbillett


1 Norgesbillett = 1 GRATIS ordinær kinoforestilling!

Du kan få Norgesbilletten som både fysiske- og digitale gavekort. Hvis du ønsker å gi de ansatte en unik ansattgave, kan du få trykket opp logo og hilsen på baksiden av gavekortet og takke de ansatte for arbeidet deres. Du kan også sende gavekortkoder digitalt rett til dine ansatte på E-post eller SMS.

Andre bedrifter har også brukt Norgesbilletten som julegave!

Flere bedrifter har allerede brukt Norgesbilletten som Julegave. Blant annet Microsoft, Coca-Cola, og mange andre.

Microsoft-logo på Norgesbilletten